Ahad, 7 Januari 2007

Ahli Keluarga Baru Kami - Amerrul Idzham

Beberapa hari yang lepas kami tidak berkesempatan untuk menulis blog ini, disebabkan ibu selalu sakit-sakit, baby yang sepatutnya due 07/01/2007 telah pun lahir pada tanggal 05/01/2007 pada Jam 19:10 di Hospital Putrajaya, Wad 2A, Katil 19. Berat badan baby kami ni 4.05kg dan tingginya 53cm.

Disebabkan baby telah tertelan air sewaktu dalam kandungan, nafas baby agak kurang normal, so Doktor Ong (pakar baby) telah menahan baby di wad NICU. Hari ini kami berjumpa dengan Doktor Nurul dan menurutnya baby yang sepatutnya keluar tengahari ini terpaksa ditahan kerana malam tadi nafasnya kurang elok dan dikhuatiri mendapat jangkitan kuman, darah baby dah diambil dan akan dihantar ke makmal esok, dapat tahu keputusan dalam 2 - 3 hari lagi. Namun baby dah diberi antibody 3 kali dah, petang semalam jam 6pm sekali, pagi tadi jam 6am sekali dan petang hari ini jam 6pm sekali.

Sepatutnya kami dilarang ambil gambar baby dalam NICU, tapi sayang sangat kat baby, ayah berjaya snap 3 photo, di bawah ni sekeping gambar ibu dengan baby.

Ibu nampak pucat sikit, maklum la.... dalam pantang, baru 2 hari bersalin

Comelnya...... tengok pipi saya.... nama belum register lagi, insyaAllah beri nama Amerrul Idzham. So, anak kami empat orang dan semua keempat-empat tu lelaki... bak kata ibu, kita orang puasla meminang anak orang...

2 ulasan:

~ Mrs. Kay ~ berkata...

embamnye pipi dia..
cium sikit..muahhhhhhhhhh

yana berkata...

Tahniah kak eida....

gerammmnyaaaa ngan baby..cepat la saya dpt no. 2