Jumaat, 16 November 2007

Menetap Di Melaka

Tanggal 31 Ogos 2007, kami sekeluarga berpindah ke Melaka. Duduk di rumah kami yang memang telah sedia ada di Lorong Pandan. Suamiku telah menjawat jawatan Pengarah Investment Melaka serta Pengarah K-Ekonomi Melaka. Berbulan-bulan kami memikirkan pro dan kontra nya menerima jawatan itu dan berpindah ke Melaka. Akhirnya.....kami bulatkan tekad, berdoa dan berserah kepada Allah...atas segala keputusan yang telah kami sama-sama buat.


Segala urusan persekolahan anak...diuruskan. Yang sulung Amerrul Firdaus kembali ke sekolah sebelum kami berpindah ke Puchong dahulu. Masih ingat lagi kawan-kawannya dengan dia. Cikgunya masukkannya ke Kelas 2 Putih..apabila melihatkan buku laporannya mempamerkan keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan sebelumnya. Alhamdulillah.


Anak yang kedua, Amerrul Shafiq.....terpaksa menghadapi situasi yang berlainan dan baru baginya. Di Puchong...kaedah pembelajaran yang berlainan...lebih kepada English. Namun di Tadika Kemas ini...berlainan. Namun..kami percaya dia mampu menghadapinya. Ditambah lagi..dengan kemampuan Cikgu Mazlina....yang dahulunya berjaya menjadikan Amerrul Firdaus cemerlang dalam semua subjek.


Ayah...bermula situasi kerjaya yang baru. Sebelum ini banyak kepada teknikal...namun kali ini lebih kepada pengurusan satu organisasi yang penting di Melaka. Kejutan juga pada mulanya...bertambah sibuk..lebih dari dahulu. Kasihan ayah...penat...kekadang tak cukup rehat.


Ibu.....terasa dunia ni luas rupanya......dulu ketika di puchong....terkurung dalam rumah. Di Melaka ini, lebih dapat mengenali jiran-jiran yang memang baik dan peramah. Banyak la aktiviti yang boleh dilakukan sendirian......pergi shopping , pergi pasar, join aktiviti penduduk di Taman ini....seronoookkkk...tapi hari-hari WMDC dan berforum tetap tak lupa.....masih lagi melepak bersama geng De Royal Anggerik......


Idzham......dah semakin bijak..semain pandai.....keletahnya cukup membuatkan kami sekeluarga ketawa. Umur 8 bulan baru tumbuh gigi..sekarang dah dua batang gigi bawah dan sebatang gigi atas baru keluar. Rafique....seperti biasa manjaaa.....dan mulutnya kalau dah bercakap....mesti nak tergelak mendengarnya....Inilah gambar 4 hero kami....di rumah "mak" nya (nenek) di Melaka...

Tiada ulasan: