Jumaat, 16 November 2007

Penyampaian Sijil Tadika Angah

Pada 11 November..Tadika Kemas telah mengadakan Penyampaian Hadiah dan Sijil. Angah..berjaya mendapat tempat keempat..tersenarai dalam pelajar cemerlang. Alhamdulillah...walau angah masih baru...tapi dapat menandingi pelajar-pelajar yang telah lama di situ. Ayah dengan ibu cukup bangga.

Gambar tidak jelas..sebab ibu ambil guna handphone. Buat masa ini letak gambar ini dahulu...


Angah sewaktu menerima hadiah antara pelajar cemerlang.


Ketika beramai-ramai menyampaikan lagu raya. Angah di barisan belakang.

Open House DRA

Pada 4 November..De Royal Anggerik telah menganjurkan Rumah Terbuka Aidilfitri di Wisma MAIS Shah Alam. Kami dari Melaka pun turut sama memeriahkan majlis tersebut. Terima Kasih pada Ayah kerana...mahu membawa kami sekeluarga pergi ke Shah Alam . Kami bertolak pukul 10 lebih dan sampai ke Shah Alam pukul 1 tengahari.

Seronok.....yang bestnya ada lucky draw. Terima Kasih pada penaja. Ini hadiah yang ibu dapat dari lucky draw.


Ini baju tidur seksi tajaan mrs.khairol....TQ


Ini pula wallet anna sui tajaan Kak Jamd. TQ.


Ini pula gambar ketika menerima lucky draw anna sui..dari Kak Seha.



Kelakar...sesiapa yang dapat kotak ni semua muka merah padam kena usik...

Balik dari Open House ini, kami singgah rumah Uncle Suabahan di Kajang...bapa saudara sebelah ayah....kebetulan sepupu ayah..baru menimang cahaya mata. Comel..baby tu..Daniel Ashraf..namanya baru berusia 3 minggu.

Ayah Ke Europe

Bermula dari 23 Oktober sehingga 2 November 2007...ayah terpaksa Outstation ke Eropah. Ayah pergi ke tiga buah negara...Paris, German dan Switzerland dan singgah sekejap di London. Sepeninggalan ayah...kami semua teramat rindu dengan ayah..lebih-lebih lagi Rafique..yang memang manja dengan ayah. Ada satu malam, ketika kami anak-beranak menonton Berita di Astro Prima...keluar gambar ayah...dengan tidak disangka Rafique menangis. Sedihnya...

Ayah pula...terpaksa mengahadpi cuaca sejuk di sana...
2 November...kami menunggu kepulangan ayah..Kebetulan...jatuh pada Hari Lahir Ayah....Petang itu..ibu bersama Rafique ke Seccret Recepie..untuk membeli kek. Malam itu..ayah tiba di rumah jam 8 lebih malam..dan ayah bersama Rafique meniup lilin dan memotong kek. Hari Lahir Rafique..kami sambut sekali harung dengan hari lahir ayah.

Ayah belikan dua kotak coklat dari switzerland...mmmmmm...nyummmy...sedap coklat tu...
Dan ayah belikan ibu minyak wangi Christian Dior dengan Estee Lauder.


Pemandangan Waktu Senja di Pantai Puteri




Gambar ni ayah ambil sewaktu kami bersiar-siar di waktu petang di Pantai Puteri, Tanjung Kling Melaka. Tak merancang pun untuk ambil gambar ni, cuma bila lalu , nampak pemandangan yang cantik..so..ayah pun berhentikan kereta dan ambil beberapa keping gambar.

Hasil Jahitan Ibu



Inilah hasil jahitan manik pertama dari ibu. Belajar pun melalui WMDC....dengan bantuan dari kawan-kawan online especially Mas-ujin..TQVM.....



Ini pula sebahagian langsir yang ibu jahit...untuk pertama kalinya jahit langsir box-pleat...alhamdulillah..menjadi juga langsir raya. Terima kasih pada ayah sebab bagi kepercayaan pada ibu untuk menjahit langsir...walaupun kadang-kadang ayah terpaksa juga mendengar keluhan dari ibu..penat...dan juga terima kasih pada kawan-kawan DRA..Kak Umi Adilah..dan Kak Rohaliza..memberi tunjuk ajar...




Ini pula hasil RE..dah hampir nak dijadikan beg. Percubaan yang entah keberapa kali.
Alhamdulillah kali ni..menjadi juga...Pun belajar dari WMDC....

Hadiah Hari Lahir Ibu




Tanggal 11 Oktober 2007....usia ibu menginjak lagi setahun...dah 33 tahun dah....
Tahun ini...ayah buat surprise dengan mengirimkan sejambak bunga. Ketika sibuk melayan Idzham...tiba-tiba ibu dikejutkan dengan kedatangan orang dari kedai bunga. Tak terkata..tapi masih boleh kontrol...sebab semua hero ku ada...masing-masing sibuk bertanya siapa yang hantar. Thanks ayah..mmmmmmmuuahhh...
Malamnya pulak...ayah belikan sebiji kek dari secret recipie yang memang menjadi kek kegemaran kami sekeluarga.

Menetap Di Melaka

Tanggal 31 Ogos 2007, kami sekeluarga berpindah ke Melaka. Duduk di rumah kami yang memang telah sedia ada di Lorong Pandan. Suamiku telah menjawat jawatan Pengarah Investment Melaka serta Pengarah K-Ekonomi Melaka. Berbulan-bulan kami memikirkan pro dan kontra nya menerima jawatan itu dan berpindah ke Melaka. Akhirnya.....kami bulatkan tekad, berdoa dan berserah kepada Allah...atas segala keputusan yang telah kami sama-sama buat.


Segala urusan persekolahan anak...diuruskan. Yang sulung Amerrul Firdaus kembali ke sekolah sebelum kami berpindah ke Puchong dahulu. Masih ingat lagi kawan-kawannya dengan dia. Cikgunya masukkannya ke Kelas 2 Putih..apabila melihatkan buku laporannya mempamerkan keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan sebelumnya. Alhamdulillah.


Anak yang kedua, Amerrul Shafiq.....terpaksa menghadapi situasi yang berlainan dan baru baginya. Di Puchong...kaedah pembelajaran yang berlainan...lebih kepada English. Namun di Tadika Kemas ini...berlainan. Namun..kami percaya dia mampu menghadapinya. Ditambah lagi..dengan kemampuan Cikgu Mazlina....yang dahulunya berjaya menjadikan Amerrul Firdaus cemerlang dalam semua subjek.


Ayah...bermula situasi kerjaya yang baru. Sebelum ini banyak kepada teknikal...namun kali ini lebih kepada pengurusan satu organisasi yang penting di Melaka. Kejutan juga pada mulanya...bertambah sibuk..lebih dari dahulu. Kasihan ayah...penat...kekadang tak cukup rehat.


Ibu.....terasa dunia ni luas rupanya......dulu ketika di puchong....terkurung dalam rumah. Di Melaka ini, lebih dapat mengenali jiran-jiran yang memang baik dan peramah. Banyak la aktiviti yang boleh dilakukan sendirian......pergi shopping , pergi pasar, join aktiviti penduduk di Taman ini....seronoookkkk...tapi hari-hari WMDC dan berforum tetap tak lupa.....masih lagi melepak bersama geng De Royal Anggerik......


Idzham......dah semakin bijak..semain pandai.....keletahnya cukup membuatkan kami sekeluarga ketawa. Umur 8 bulan baru tumbuh gigi..sekarang dah dua batang gigi bawah dan sebatang gigi atas baru keluar. Rafique....seperti biasa manjaaa.....dan mulutnya kalau dah bercakap....mesti nak tergelak mendengarnya....



Inilah gambar 4 hero kami....di rumah "mak" nya (nenek) di Melaka...