Isnin, 14 Julai 2008

13 Julai....

Ahad..pagi ini lewat breakfast....tapi anak-anak ibu dah gorengkan nugget dan kentang. Ayah settlekan beberapa hal dahulu. Pukul 11 lebih baru keluar..so ayah kata...brunch sekali laaa....

Ayah tanya ibu, nak lunch style apa...melayu, masakan kampung atau mamak. Ibu , memilih masakan kampung, so ayah bawa ke Restoran di Puchong Utama....hmmm..banyaknya lauk...ada ulam-ulaman.....petai, jering, sambal belacan, ayam percik, gulai daging kawah...siap dengan kawahya sekali..tu diaaaa....

Lepas makan, ayah tanya ibu...nak kemana...? Puas ibu dok pikir nak gi mana lah....
Tetiba terlintas ajak pergi Sunway....ayah terus drive ke Sunway Pyramid....mak aiii.....setiap level..full parking.....jenuh...turun sampai tingkat ..paling bawah baru ada parking.....

Puas jalan-jalan cuci mata, layan kerenah anak-anak ....macam-macam ragam manusia....tak der beli apa-apa pun. Time nak balik, ayah ajak makan ice-cream kat Baskin & Robin....





Anak siapalah hilang ni......hahahahah...langsung tak boleh pegang...





Comotnya Idzham.......semangat makan ice-cream...






Sampai rumah, dah petang....anak-anak pulak seperti biasa sibuk nak ke taman. Tinggal ibu, idzham, ayah dan along. Ayah melayan tenet, along melayan kartun kat tv, ibu seperti biasa melayan idzham...sampai idzham tertidur. Ayah kata, hari ini ibu cuti masak...macam dulu-dulu ketika belum ada maid....wekeend cuti masak....seronoknya......dah lama tak cuti masak ni....sayang ayah...mmuuuaahhhh....macam yang ayah janjikan dulu..kalau maid dah balik....ibu boleh ambik cuti masak....hahaahha sebab ayah tau ibu ni paling tak suka masak..tapi...tak pernah miss masak..tetap juga masak walau tak suka masak.

Malam, ayah, ibu dan idzham pergi pasar malam beli makanan untuk dinner. Along, Angah dan Rafique tinggal sekejap. Untuk dinner ibu dan ayah beli nasi ayam untuk anak-anak, murtabak..ini pesanan angah, nasi kerabu untuk ibu dan nasi lemak untuk ayah, dan ayah belikan rojak buah untuk ibu.

Tiada ulasan: