Isnin, 21 Julai 2008

19 Julai....

Sabtu....
Pagi-pagi ibu dah bangun mengemas rumah..untuk persediaan majlis harijadi Along. Alhamdulillah...anak-anak rajin membantu ibu, angah keluarkan kain dari mesin dan menjemurnya...baik angah...ibu baru nak keluar jemur kain..tengok-tengok kain dah siap di jemuran. Along..membantu ibu mengemas rumah...ayah membantu ibu menjaga idzham.....walaupun ayah masih belum hilang penat setelah pulang dari karimun...

Pukul 9 pagi, ayah ajak keluar untuk breakfast. Pagi ini breakfast nasi lemak dan anak-anak tak pernah tinggal dengan Roti Telur ......ada beberapa keping gambar, ibu melayan idzham sementara menunggu makanan yang di pesan sampai.....anak ibu yang sorang ni memang tak mahu duduk dalam baby chair.....







Setelah selesai breakfast, terus menuju ke TESCO untuk membeli keperluan untuk majlis harijadi petang ini. Penat...dengan kerenah anak-anak, idzham pulak memang tak mahu duduk dalam troli, nak turun bawah..bila dah turun mulalah lari entah ke mana-mana...dah ibu terpaksa berkejar pulak dalam TESCO tu...

Sampai rumah, ibu siapkan bahan-bahan rencah untuk menggoreng mee hoon dan ayah pula memasak mee hoon. Anak-anak pulak siapkan goody bag....memang meriah anak-beranak...dengan keletah idzham yang asyik makan jer....

Ini sekitar majlis hari jadi Firdaus yang berlangsung pukul 3 petang dan dihadiri oleh 22 orang kawan-kawannya.....

Kek harijadi....

Menu yang very simple...


Mee Hoon goreng ..ayah masak..sedap...anak-anak bertambah-tambah makan..

Kawan-kawan Along ketika baru sampai


Ready untuk meniup lilin..


Along nak potong kek


Masing-masing leka dengan PS2 sambil makan kek...










Bergambar beramai-ramai




Satu-satunya kawan perempuan yang datang..Ketua kelas


Birthday Boy...makin tembam


Ibu yang kepenatan...

Tiada ulasan: