Jumaat, 19 September 2008

Grid Asia 2008

19 September 2008

InsyaAllah Ayah akan pulang ke rumah malam ini, flight pukul 9:15pm tapi macam biasa, Ayah akan cuba dapatkan flight awal kalau sempat ke airport sesegera mungkin.

Semalam dan hari ini Ayah menghadiri event lanjutan kepada Open Grid Forum yang baru sahaja berakhir pada 17/09/2008. Even ini agak lebih general yang lebih kepada pendedahan kepada sistem GRID di Asia. Berbanding dengan Open Grid Forum yang menjurus kepada teknikal.

Hari Rabu lepas Ayah berbuka di kedai Mamak yang sama dengan pada hari Isnin dan Ayah bersahur di hotel, dengan masakan yang sama sebelum ini iaitu vegetarian curry dengan nasi. Semalam Ayah berbuka di McDonalds iaitu kedai yang Ayah singgah sebelum ini. So tiada menu yang menarik sebab tiada banyak pilihan.

Selepas berbuka, Ayah berjalan sekitar hotel dan berborak dengan kawan di atas jambatan di belakang hotel Ayah tinggal.
Menurut Ayah, pada hari semalam kawan kepada officemate Ayah yang tinggal di Singapore datang dan bawa Ayah berjalan sekitar Singapore yang kecil itu hihihi, sepanjang perjalanan nampakla persiapan Formula One di Singapore yang akan berlangsung minggu hadapan, di Singapore F1 bukan diadakan di Trak litar tetapi akan diadakan di jalanraya biasa.

Ayah dibawa singgah untuk makan sup tulang di Beach Road, menurut orang yang bawa Ayah ke situ, tempat itu memang famous di Singapore. Ayah pula pelik nak makan sup itu sebab berwarna merah. Ayah cuba rasa, tapi macam tak boleh nak terima, mungkin sebab tak pernah cuba.

Nampak tak straw tu... Ayah makan sumsum tulang tu....Setelah makan sup tulang dan minum air tebu, tempat persinggahan sebelum balik ke hotel ialah di tepi pantai East Coast, dari tempat ini nampak Pulau Batam dan boleh dapat signal phone Indonesia.Ayah minum air jus apple hijau sambil berborak dengan kawan-kawan sebelum bertolak ke hotel jam 11:45pm

Tiada ulasan: