Ahad, 12 Oktober 2008

Ayah terima Bintang.....

12 Oktober 2008

Pukul 6:30 pagi, ibu kejutkan ayah bersiap untuk ke Dewan Sri Negeri, Ayer Keroh Melaka. Sebelum ayah pegi, ayah sempat membelikan sarapan untuk ibu dan anak-anak.

Ayah memakai baju melayu bewarna hitam, bersamping hitam, dan bersongkok hitam. Ayah menghadiri Majlis Ulangtahun ke 70 TYT, Melaka. Di majlis itu, ayah dikurniakan Bintang Cemerlang Melaka (BCM).
Sementara menunggu ayah, ibu membersihkan rumah. Anak-anak pulak pergi ke rumah kawan dorang yang kebetulan akan membuat majlis sambutan harijadi. Tinggallah ibu dan idzham saja kat rumah.

Dalam pukul 2 lebih, ayah sampai rumah, ayah mandi dan makan, selepas itu kami bersiap dan ke rumah kawan ambil anak-anak. Kami bertolak dari Melaka dalam jam 3 lebih.

Kami mengunjungi rumah Pak Long ayah di Taman Cuepac Kajang yang membuat open house. Kebetulan meraikan penerimaan Darjah dari Melaka yang membawa gelaran Datuk. Selepas itu, kami terus ke rumah Pak Cik ayah yang terletak berdekatan iaitu di Taman Saujana Impian Kajang. Dalam jam 6:45pm kami bertolak pulang ke rumah di Puchong

1 ulasan:

craftroom berkata...

Selamat.. turut berbahagia, semoga Allah melimpahkan banyak kebahagiaan dan kemudahan AMIN

Rgds
Rosa Amilia
+62 818 063 95559
http://amilia25.multiply.com
amilia.amilia@yahoo.com