Rabu, 29 Oktober 2008

Beli bunga...

27 Oktober 2008

Sejak pagi tak keluar dari rumah, breakfast pun kat rumah. Sebenarnya penat, semalam baru sampai dari Pahang, pergi rumah Mak Uda yang buat kenduri doa selamat sempena masuk ke rumah yang baru siap di bina. Besar rumah baru mak uda, baru selesa kalau nak bermalam kat rumah mak uda. Malam tu, anak-anak semua tidur kat hall yang luas mata memandang. Ibu-ibu dan ayah-ayah semua tidur kat bilik. Atuk ngan nenek pun ada datang rumah mak uda.

Seronok duduk kat kawasan kampung dikelilingi oleh pokok-pokok menghijau. Pagi-pagi macam-macam bunyi burung dengar, dengan suara ayam berkokok dengan suara unggas lagi, sejuk pun sejuk.

Tengahari, ibu masak untuk lunch. Asalnya ibu dan ayah nak pergi open house rumah kawan ibu, tapi memandangkan jauh dan ayah pun tak berapa biasa dengan kawasan itu, so..tak jadi. Ibu ajak ayah pergi Sg Buluh, gi nursery cari pokok bunga. Ntah kenapa terlintas kat hati ibu untuk menanam bunga pulak...harap-harap menjadi lah.

So..banyak jugalah pokok bunga yang dibeli...antaranya pokok bunga ros 4 jenis kaler, dan beberapa pokok lain lagi beserta pasu.






1 ulasan:

sheila berkata...

wa..dah gi ke arah bunga2an..
yg kat dalam tu bunga gak kot..mudah2an yek kak..