Ahad, 12 Oktober 2008

Happy Birhtday To Ibu.....

Sabtu..
Hari ni genap umur ibu 34 tahun,alhamdulillah meningkat setahun lagi umur ibu.
Tak ada apa-apa sambutan di buat sebab tak sempat sebenarnya, nak pegi open house lagi..itupun hanya sempat 2 buah rumah je di Shah Alam iaitu rumah Aen dan rumah kawan ayah. Lepas tu berkejar pulak ke Melaka.

Sampai di Melaka, ayah ajak makan masakan Thai di Restoran Naiman di MITC, Ayer Keroh. Ayah kta kedai ni famous di kawasan itu terutama tom yam nya. Memang di akui masakan dia memang sedap. Ibu order nasi goreng pattaya, ayah order nasi goreng padprik dan anak-anak pula nasi goreng cina. Ayah juga order tom yam dan air bandung. Memang sedap semuanya, tapi sikit dan agak mahal...tapi kata ayah...tak apalah..walau mahal tapi sedap.

Lepas tu, kami pegi kedai mak untuk jenguk mak sekejap. Kat kedai mak, ayah belikan nombor sim untuk along dan angah. Handphonenya...insya Allah dalam bulan ni akan dapat.

Seterusnya kami balik ke rumah di Lorong Pandan untuk mandi. Setelah itu anak-anak sibuk nak gi rumah makcik Hasnah dorang. Mula tu, ayah ajak jalan-jalan, lepas tu masa nak panggil anak-anak, kak hasnah pulak ajak masuk dan suruh makan rendang dan nasi impit. Lepak rumah kak hasnah, sampai agak lama juga, berborak dengan kak hasnah. Lepas tu, ingatkan nak gi kedai kakak angkat ayah di Bukit Beruang, tapi dah tersalah masuk jalan terus malas nak pusng balik dan terus balik rumah, lagi pun hari dah lewat malam dan ayah pulak perlu tidur awal.

Tiada ulasan: