Rabu, 29 Oktober 2008

Ubah kedudukan perabot...

19 Oktober 2008

Sebenarnya dah lama...tapi lupa nak masukkan....kira dari sebelum beli bunga lagi....
Lepas balik dari open house kawan ibu (kak seha) kat klang, ayah tergerak hati nak ubah posisi perabut di ruang tamu dan juga dining room. Tapi sebelum tu, sempat lagi ke kedai perabot untuk membeli 2 almari buku. Meja jepun tu, ayah ngan ibu bawa naik ke family hall di ruang atas. Manakala akuarium yang dah kosong tu, selepas pemergian ikan kelisa yang mati sakit jantung...heheheh pula, ayah letak di kaki lima rumah di luar. So..luas la sikit dining hall tu dan ubah posisi meja makan. So..beginilah keadaan hall setelah diubah. Hall utama tu, kosong...masih memikirkan nak letak apa yang sesuai.




Beli bunga...

27 Oktober 2008

Sejak pagi tak keluar dari rumah, breakfast pun kat rumah. Sebenarnya penat, semalam baru sampai dari Pahang, pergi rumah Mak Uda yang buat kenduri doa selamat sempena masuk ke rumah yang baru siap di bina. Besar rumah baru mak uda, baru selesa kalau nak bermalam kat rumah mak uda. Malam tu, anak-anak semua tidur kat hall yang luas mata memandang. Ibu-ibu dan ayah-ayah semua tidur kat bilik. Atuk ngan nenek pun ada datang rumah mak uda.

Seronok duduk kat kawasan kampung dikelilingi oleh pokok-pokok menghijau. Pagi-pagi macam-macam bunyi burung dengar, dengan suara ayam berkokok dengan suara unggas lagi, sejuk pun sejuk.

Tengahari, ibu masak untuk lunch. Asalnya ibu dan ayah nak pergi open house rumah kawan ibu, tapi memandangkan jauh dan ayah pun tak berapa biasa dengan kawasan itu, so..tak jadi. Ibu ajak ayah pergi Sg Buluh, gi nursery cari pokok bunga. Ntah kenapa terlintas kat hati ibu untuk menanam bunga pulak...harap-harap menjadi lah.

So..banyak jugalah pokok bunga yang dibeli...antaranya pokok bunga ros 4 jenis kaler, dan beberapa pokok lain lagi beserta pasu.