Sabtu, 8 November 2008

Family Day Office Ayah - JARING

8 November 2008

Sabtu, hari ini office ayah mengadakan hari keluarga di Kolam Air Panas Pedas Negeri Sembilan. Jam 7 pagi, kita bertolak dan sampai ke sana sekitar jam 8:30. Sebab apa lambat sampai ialah kerana ayah terpaksa pergi ke office dulu kerana kad invitation tertinggal di office ayah.

Selepas proses pendaftaran, kita breakfast dulu...dan setelah itu mencari port yang sesuai untuk meletakkan beg. Ayah terpaksa duduk di pentas VIP..untuk memudahkan ibu, ayah membawa idzham bersama. Setelah perasmian, ibu menemani anak-anak bermain air. 3 hero ibu, tak apalah dah pandai jaga diri, so..ibu hanya menemani idzham sesambil melihat abang-abangnya. Idzham meragam sungguh, tak mahu main kat kawasan cetek, nak juga pergi kat abang-abangnya...last ibu dah tak larat..ibu biarkan saja sambil ikut ke mana dia pergi....tiba-tiba berdebushhhhhh....idzham tenggelam dalam air....tercungap-cungap idzham....nasib baik..ibu ada...terus idzham mintak dukung tak mahu turun lagi dah.

Satu lagi....idzham memang jenis yang tak suka kalau baju atau seluar dia basah....so..sepanjang main air tu...dia asyik merengek nak bukak baju dan seluar..."acahhhh...acahhhh....nak uakkkkkk....nak uaakkkkk" maksudnya "basah..basah..nak bukak"..hehehe..bila dipujuk..ok..lepas tu merengek lagi. Ayah pula sesekali datang juga menjenguk anak-anak sesambil snap gambar.
Bila idzham pun dah meragam asyik cakap "jommm...jomm"...ibu pun salinkan baju idzham dan tak lama kemudian ayah datang dan bawak 3 hero yang lain untuk menyalin baju.....

Kira-kira pukul 12:30.....kengkonon ibu nak jaga idzham dulu..dan ayah serta angah, along dan rafique pergi mengambil makanan untuk lunch. Sementara itu....mak aiiiii....ramainya orang beratur untuk lunch.....Dah siap ayah dan anak-anak makan....ibu kata...tak apalah..ibu tak mo makan...tak sanggup ibu nak beratur panjang....dengan idzham yang dah menangis ajak balik....

Sebenarnya..ayah boleh makan di tempat VIP tetapi ayah kata....tak sampai hati nak makan sensorang....masa brekafast tadi...kita semua dapat juga makan di tempat VIP, so tak ada lah nak beratur panjang.

Lebih kurang pukul 1:00...kita pun bertolak balik...dah dapat pun lucky draw...kecik-kecik jer..voucher kot. On the way balik....ayah berhenti di Perhentian Nilai...untuk ibu makan tengahari, angah pulak makan nasi lemak.

Sampai rumah jam 2:30 petang....dah mandi semua....apa lagi..dah penat...rehat-rehatkan diri....baring-baring dan tidurrrrr......