Isnin, 26 Januari 2009

Ayah Outstation lagi.....

26 January 2009

Hari ini hari kedua ayah ke Barcelona. Ayah naik flight pukul 11 malam pada 24 January dari KLIA, sampai di Amsterdam pukul 5:00 am waktu sana...hmmm..kira-kira 12:00 tengahari waktu Malaysia 25 January, dan dua jam transit di situ ayah terbang lagi ke Barcelona...ayah sampai ke Barcelona kira-kira pukul 4:00 pm waktu Malaysia. Sehari suntuk perjalanan....mau tak penat.

Dua hari sebelum ayah bertolak, Rafique mula demam....ini yang ibu risau ni....dah hampir habis ubat demam dan antibiotik tak juga kebah demam dia...so...hari khamis ayah bawak rafique ke klinik untuk menjalani ujian darah. Jumaat...klinik call bagitau Rafique tiada penyakit yang serius...cuma virus biasa je....huhh...lega dengar. Malam tu ayah pergi ambil ubat demam dan antibiotik lain pulak untuk Rafique.

Jumaat malam, ayah, ibu dan idzham kengkonon nak gi TESCO...alih-alih tengok jam..maklum nak Tahun Baru Cina...penuh la shoping dengan orang yang nak membeli-belah. So cancellah......

Sabtu....ayah bawak ibu membeli novel-novel..sepanjang ketiadaan ayah selama seminggu diharapkan novel ini dapat menghilang boring. Memang dah lama ibu nak membeli novel...dah lama ibu stop mengumpul koleksi novel.....novel-novel lama dah berulang kali ibu khatam membacanya....bersusun dalam almari. Kali ini ibu membeli 5 buah novel.....belek punya belek....terjumpa novel...ayat-ayat cinta....hehhe...orang lain dah berzaman membacanya...so..ibu pun capai novel tu. Novel yang biasa ibu suka ialah novel dari Alaf 21 dan dari penulis yang ibu suka membacanya seperti Aisya Sofea, Sharifah Abu Salem, Norzailina Nordin dan ada beberapa lagi penulis yang ibu memang suka mebaca hasil penulisan mereka.




Selain itu...hadiah pemberian ayah untuk ibu...Mini Notebook. Sebelum ini memang dah nak beli..tapi ada testimoni yang mengatakan mini notebook ini ada masalah so...ayah kata cancel lah nak beli. Tup-tup satu petang ayah balik kerja dan hadiahkan ibu satu kotak....rupanya mini notebook. Menurut ayah mini notebook keluaran HP ini tidak seperti mini notebook lain....yang ayah beli ini special kerana ia adalah corporate produk dan bukan consumer product tapi harganya memang jauh lebih tinggi dari consumer product lah dan tiada problem .( Ekceli ibu tak pandai nak terangkannya...nanti ayah lah yang terangkan yer...)hehehe

Sebenarnya kat rumah ni dah ada dua laptop dan 2 pc....tapi sebab Rafique selalu merajuk tak dapat pc sendiri...so...laptop ibu tu ibu bagi lah kat Rafique dan mini notebook ni ibu yang guna. Memang kecik dan mudah untuk di bawa ke mana-mana sahaja.

Tiada ulasan: