Selasa, 24 Februari 2009

3D scans for expecting mothers

Kepada ibu-ibu yang tengah pregnant, bakal-bakal ibu atau bapa pun boleh juga....
Kalau nak buat 3D scan untuk kenang-kenangan nanti...boleh lah try pergi ke Vision College. Kalau kat tempat lain ada juga yang 4D...tapi tak tahu lah berapa harganya. Tapi dekat Vision ni kalau tak silap murah lah berbanding dengan tempat lain...yang biasa RM100 ke atas.

Buat masa ini belum sampai masanya lagi untuk pergi buat 3D scan ni, insya Allah bila umur kandungan dah sampai 7 bulan nak juga buat scan ni.

Ok...sebagai panduan untuk sesiapa yang berminat....di sini di paparkan email dari pihak Vision College...di mana saya telah bertanya berkenaan perkhidmatan 3D scan ini melalui email....

Hi,

I am an expecting mother delivering 01/07/2009, I ran across your service http://www.vision.edu.my/vc/dc/about.htm therefore I would need further information on this:

1. What are the charges for 3D scans
2. What is the duration for 3D scans
3. What is your operating hours in offering 3D scans
4. Do I need to make booking or appointment to undergo 3D scans
IF YES,
5. Who should I contact for 3D scans
6. What is the lead time (waiting time) for 3D scans schedule booking

Thank you


Dan ini reply dari pihak vision College




Dear Zahidah,

Thank you for writing in.

The 3D scans are charged at RM60 with a CD given at the end of the session. The scan will take roughly about half an hour to an hour. We offer the scans from Mondays to Fridays only at 3 time slots (2.30pm, 3.30pm and 4.00pm). You will need to make an appointment about one week prior to the scan. The best time to scan is around 28 – 32 weeks of pregnancy.

Just call 03-78038300 to make an appointment. You can make the appointment with anyone who answers the call.

Thank you and have a nice day.

Regards,
Ju Yit
Vision College
Tel: 03-78038300
Fax: 03-7803 8302
www.vision.edu.my

2 ulasan:

heartofmine berkata...

terima kasih sharing. Sy doctor suruh buat scan 3D bila kandungan dh cukup 22wks. sebab ada fibroid. mula2 detect(sbulan yg lalu) besar 1.5x1.5cm, hari ni saiz 3.3x3.3cm.

zahidah berkata...

sama-sama. Mudah-mudahan selamat semuanya....insya Allah..