Ahad, 26 April 2009

My Taman Blackout :(

17 April 2009

Tiba-tiba bekalan letrik terputus, kebetulan Ayah ada di rumah, so anak-anak tidak la takut sangat. Ayah cuba call TNB pada no 15454 tapi memanjang engage jer taliannya. Kita orang ingatkan tidak la lama sangat black out, so Ibu pun nyalakan lilin dan letak pada hall depan.

Ni gambar anak-anak main bayang-bayang, tapi sebab flash camera ni, bayang-bayang tidak kelihatan pada dinding rumah; ada jadi raksaksa, ada jadi ultraman, jadi itik dan macam-macam lagi, lucu Ayah dan Ibu tengok telatah anak-anak.





Ni bila ambil gambar tanpa flash...


Ini pula bila turn on flash...
Disebabkan tunggu 45 minit tapi letrik takde, Ayah ajak semua jalan-jalan naik kereta, so kita orang pun ronda-ronda sekitar Puchong. Rupa-rupanya banyak perumahan lain yang juga mengalami keadaan yang sama. Setelah berjalan hampir lebih sejam, kami cuba balik.... nasib kami baik sebab bekalan letrik telah disambung semula :D

Tiada ulasan: