Rabu, 27 Mei 2009

What your baby looks like -- 35 weeks



Minggu ini dah 35 minggu usia kandungan ibu, maka semakin hampir lah saat untuk kita sekeluraga menyambut kedatangan ahli baru. Persiapan...adalah ibu dan ayah beli barang-barang dan baju baby sikit-sikit.....

Ibu dan ayah decide untuk beli baju baby kaler putih...krim, hijau..kuning....sebab ibu pun tak sure baby dalam perut ibu ni lelaki ke perempuan.....so..pilih jalan tengah lah..:-)

Dari hari ke hari..perut ibu semakin besar dan semakin tak larat ibu nak buat kerja-kerja rumah....mana yang termampu itu jerlah yang ibu buat....so..ibu minta maaf banyak-banyak pada ayah dan anak-anak ibu....tak dapat ibu nak masak masakan yang sedap-sedap....kekadang satu hari tu kita makan sejenis lauk jer......kasihan ayah dan anak-anak...., ibu pun tak dapat nak pastikan rumah dalamn keadaan kemas...maklum anak-anak ibu sedang membesar dan lasak.....tak terkejar ibu nak mengemas rumah...seminggu kekadang ada lah sekali dua ibu kemas satu rumah...lain-lain tu...kadang-kadang ibu buat yang mana mampu jer...

Pembantu rumah pun kita tak dapat cari lagi. Kasihan ayah....dah puas mencari pembantu rumah melalui ejen yang tawarkan harga reasonable......kalau ikutkan ejen berdaftar macam kat Puchong ni..ada yang jejak sampai RM8k...tu diaaa.....

Bila dapat yang harga ok..ada pulak masalah lain yang timbul...ada yang cuba ambil kesempatan......entah apa-apa jenis manusia entah....
Setiap hari berdoa agar...dipermudahkan semuanya....




2 ulasan:

sheila berkata...

sabarlah yek kak..
harap2 lepas bersalin or sebelum bersalin leh dapat maid dah..ringan sket beban akak

zahidah berkata...

Tq nest...tu lh..hrp-hrp...semuanya dipermudahkan...