Isnin, 15 Jun 2009

Macam-macam cerita

Sabtu

13 June 2009

Tak ada yang menarik hari ni. Cuma seperti biasalah pergi breakfast di luar, dan selepas itu balik ke rumah, nak jalan-jalan pun macam tak der mood jer memandangkan keadaan cuaca yang berjerubu.
Pagi tu, anak-anak rajin mencuci kereta ayah dan ibu. Berkilat jadinya. Ibu cuma tolong mana part yang anak-anak ibu tak sampai nak cuci tu.
Balik rumah setelah breakfast ibu masak untuk makan tengahari...hari ni ibu masak sambal ikan kerisi, dan sup sawi. Lepas tu, apalagi ayah dan ibu layan mata lah....yerlah hari minggu jer untuk ibu dan ayah dapat berehat sepenuhnya.
Sementara itu, jom layan gambar ayah memujuk idzham dan Rafiq makan nasi......ayah menyuap anak-anak makan.....barulah dorang berdua ni nak makan.




Ini pulak gambar idzham sewaktu tengah rajin. Menyapu dan mengumpul sampah...waktu ni dah malam...abang-abangnya dah tidur, ibu dengan ayah tengah makan. Idzham tak sedar ayah snap gambarnya. Lepas jer emnyapu, pandai pulak dia pergi buang dalam tong sampah dan letakkan penyapu di tempatnya. Lepas tu...dia baring depan tv sendiri sambil minum susu....ibu tengok jer dia dah tidur rupanya...baik pulak anak ibu malam ni.

2 ulasan:

U-jin berkata...

RAJINNYE MENYAPI....ABG LEMAN PONG RAJIN BG SUAP MKN...SUMER BOLEH HARAP..BAGUISH LER

sheila berkata...

rajinnye...

umah aunty nest pun dah berabuk dah tu..meh sini sapu