Isnin, 15 Jun 2009

Majlis Perkahwinan Saudara Ayah

14 June 2009
Ahad

Bertempat di Dewan Serbaguna di Puchong Indah, saudara sebelah ayah telah mengadakan majlis resepsi, di mana pada sebelah paginya telah diadakan majlis akad nikah di Masjid As-Salam Puchong Perdana.

Majlis Resepsi bermula pukul 12:00 - 3:30 pm. Kebetulan kita dah keluar dari rumah awal pagi, jadi kami sampai di Majlis itu agak awal kira-kira pukul 12:30pm. Semasa kami sampai, meja belum penuh dan kami mengambil tempat yang agak belakang sikit. Lebih kurang pukul 1:15 pengantin sampai dan jamuan makan pun bermula.

Ketika nak habis makan, mak, mak long, Makcik Haseena, Makcik Mumtaz pun baru sampai dari Melaka. Setelah berbual sekejap, kita pun bergerak pulang ke rumah dan menunggu mak datang ke rumah.

Ayah bergambar bersama ibu saudara ayah, dan juga pengantinnya di sebelah hujung yang memakai sari purple dan berkot hitam
Rafiq dan Firdaus, masing-masing dah hampir jemu menunggu time nak makan..lambat benau
Ibu, muka pun dah sembab, nampak gumuks lak.....
Idzham di atas riba Angah, dia memang manja dengan angahnya.
Idzham di atas riba ayah, ayah rajin melayan kerenah dia.....tu yang dia suka duduk atas ayah.


Lebih kurang pukul 3:00 lebih, mak, Mak Long (kakak ayah), Makcik Haseena, Makcik Mumtaz (dua orang ni adik ayah) datang bersama Makcik Ummul (juga adik ayah) bersama Uncle Wan (suami makcik Ummul) dan anak-anaknya 3 orang.

Tak lama kat rumah..rasanya tak sampai satu jam pun, yerlah mak nak balik Melaka pulak dan nak buka kedai.

Tiada ulasan: