Khamis, 31 Disember 2009

Ayah....Jatuh Tangga

31 December 2009 - Khamis

Sebenarnya accident ni dah lama berlalu, sabtu minggu lepas kalau tak silap. Waktu kejadian pukul 2 petang lebih kurang. Waktu tu, ibu sedang menunggu ayah kat bawah bersama Balqis untuk ke Tesco beli barang keperluan rumah. Ibu nampak ayah sedang turun tangga sambil melihat handphone, yerlah handphone baru....nak transfer segala nombor ke handphone baru agaknya, tiba-tiba ayah tersilap langkah......terus tersembam ke lantai, nasib baik ayah sempat tahan ..kalau tidak kepala memang terhantuk lah. Sebenarnya lagi dua anak tangga , ayah pulak ingatkan dah sampai ke bawah....apa lagi mengaduh kesakitan lah ayah.
Dalam sakit-sakit tu, pergi juga lah ke Tesco, kemudian ke pasar. Malam tu, kawan ayah bawak pergi berurut. Esoknya pergi klinik, Doktor kata ligamen koyak, so dapatlah cream untuk sapu dan ubat tahan sakit.
Moralnya...........sewaktu turun tangga, jangan buat kerja lain...mata kena tengok step kaki tu......
Sewaktu N3 ini ditulis, kaki ayah masih bengkak lagi...jalan pun masih terhencut-hencut lagi. Pun ayah masih lagi ulang alik ke UITM untuk sudahkan tesis ayah, pergi pasar, pergi Tesco. Kalaulah kita duduk di Melaka ni, ayah boleh relax jer kat rumah, ibu boleh buat semua sendiri.

Tiada ulasan: