Isnin, 21 Disember 2009

Cuti-cuti Penang - Part 2

ok....sambung.....

Sampai Penang pukul 5 petang lebih kurang, sampai jer terus menuju ke Hotel Equatorial di Bukit Jambul. Ayah booked 2 bilik sebelah menyebelah, ibu, ayah, balqis dan idzham satu bilik, Firdaus, Angah, Uda dan bibik satu bilik. Lepas mandi, terus keluar pergi jalan-jalan...destinasi pertama pergi ke Toy Museum di Batu Feringgi. Berpandukan GPS pada hp ayah, jumpalah di mana lokasinya.

Toy Museum ini dibuka dari pukul 9 pagi-9 malam, tapi last tiket pukul 8:30 malam. Bayaran masuk untuk dewasa RM10 seorang dan kanak-kanak RM6. Masuk jer...budak-budak bukan main terpegun melihatkan pelbagai koleksi mainan yang ada.....

Dah habis sesi di toy muzium, perut pun dah lapar. Sebelum tu ayah beli panadol untuk Firdaus yang tiba-tiba sakit kepala dan demam. Lepas tu, ingat nak berhenti di Restoran Subaidah, tapi kebetulan waktu ayah call kawan ayah...dia suggestkan pergi Restoran Tajuddin Hussain di Little India.....katanya....dah sampai Penang ni..rugi tak cuba makan di situ. Puas jugalah mencari....sebab Restoran tu tak der dalam list di GPS....puas pusing-pusing akhirnya jumpa juga. Di sini, kitaorang makan nasi kandar. Memang murah sangat-sangat kat sini dan yang paling sedap ialah masakan ayam rosnya
Gambar dari atas Jambatan





Balqis, baru lepas mandi, menuggu ibu bersiap pulak

Gambar dari balconi tingkat 5 Hotel Equatorial




Gambar lain akan menyusul nanti......line lembab...puas dah upload tak masuk-masuk lagi...

Tiada ulasan: