Rabu, 14 Januari 2009

Hari merisik, meminang dan pertunangan

Bulan April 1998.....pada awalnya..kedatangan pihak keluarga ayah hanyalah untuk merisik dan meminang.....tapi entah macam mana.....siap sekali dengan hantaran dari belah ayah...so...pihak kedua-dua keluarga ibu dan ayah bersepakat sekali dengan pertunangan. Apa nak di kata, majlis pun simple sangat-sangat....cuma jiran-jiran terdekat yang di jemput.....so...ini lah gambar majlis pertunangan ibu dan ayah...




Ibu dan ayah ketika di UKM...

Ketika jalan-jalan di Tasik Fakulti Kejuruteraan UKM.....jalan-jalan bersama ehem....hehehe...sapa lagi kalau bukan ayah.....hehehe

Ini pulak....haaaaa...inilah geng-geng robo....sewaktu buat makan-makan di Tasik yang sama.......mak robo ada dalam gambar tapi bapak robo dan menantu robo tak ada....heheh

Ibu bersama kawan baik, Azlina Ismail...dah jadi Cikgu dah Ina....


Gambar ibu bersama kawna-kawan ketika menunggu waktu bermulanya kuliah....


Gambar ibu ketika kuliah bersama kawna-kawan sekuliah dan Prof. Dr.Amri...(ingat-ingat lupa lah nama Prof ni...)

Ini pulak gambar ibu dan ayah..ketika Jamuan Kamsis Ungku Omar di DECTAR UKM.....heheheh....

Ibu dan ayah bersama kawan-kawan ketika di Bilik Jaksa untuk menyiapkan projek Hari Keluarga Kamsis......

Ayah di zaman persekolahan....

Ini gambar ayah ketika Sekolah Sains Muar...
Ibu tak dapat lah nak ulas gambar-gambar ni yer..tunggu ayah lah yang bagi ulasan...



Zaman bujang.......hehehhe

Ini gambar ibu bersama kawan sebilik ibu Rohani Mohd Noor.....di manalah agaknya ani sekarang yer....lama sungguh tak dengar berita...sejak kita keluar dari UKM..terus lost contact. Gambar ni di ambil di luar bilik...Bilik 402, Blok K7A Kamsis Ungku Omar UKM.....masa ni sedang bersiap nak balik kampung....


Gambar ini di ambil ketika Tingkatan 6 atas, tahun 1993, sewaktu perkemahan Pasukan beruniform....ibu mewakili Pasukan Renjer Puteri. Ini ibu bersama kawan ibu...Julinawati Musa..pun lost contact juga...walau kami duduk sekampung...bila balik ke Maran...masing-masing tak tahu apa kisah dengan rakan-rakan lama....rindu sangat....


Okay...ini gambar ibu bersama kawan sekelas 5 Sains tahun 1991, kawan ibu ni namanya Tui Pui Wei....pun dah lost contact. Kali terakhir ibu dapat tahu dia bekerja di Singapore. Gambar ini di ambil sewaktu balik dari beraya di rumah kawan-kawan...muka pun penat...jauh berjalan....


Ini pulak...kalau tak silap ketika Tingkatan 5....baju raya mak Uda yang jahitkan...ada kisah sebenarnya di sebalik baju raya tu...hahaha...hanya mak Uda, ibu dan nenek sahaja yang tahu....



Ini gambar ketika ibu di Tingkatan 6, waktu pagi-pagi sebelum ke sekolah....waktu tu jalan kaki jer ke sekolah...lebih kurang 25 minit berjalan kaki naik bukit, lalu di kawasan kuaters, lepas tu tempuh lak kawasan perkuburan, kawasan paya, dan lepas tu jalan sampai habis satu kampung tu...kalau tak silap nama kawasan tu Lorong Berkat 1......macam-macam kenangan pahit dan manis...

Memori semalam Part 2

Cuba teka gambar siapakah ini.......hehehe
Inilah gambar ayah ketika masih baby....ada iras sapa lah yer.......