Rabu, 17 Februari 2010

Cuti-cuti Chinese New Year

Sabtu - 13 Febuary 2010



Malam sabtu, ayah bawak anak-anak jalan-jalan ke Shah Alam, saja-sajalah jalan, best sebab jalan lengang jer, tak ramai orang pun. Yerlah...warga kota kebanyakkannya pulang ke kampung halaman. Sampai di Shah Alam ayah berhenti di McD Seksyen 2. Masa sampai tu pun ada beberapa orang jer kat dalam tu, tak ramai.

Anak-anak minta burger, so ayah belikan burger sorang satu, kecuali Rafiq dan Idzham berkongsi, tau pasal yang dua orang ni memang tak akan habisnya. Untuk ayah dan ibu, ayah belikan Double Prosperity Burger. Tu diaaaa........jenuh lah ibu nak habiskan......
Kekenyangan memasing...bawak balik perut muncittt......heheheh

Ayah..tersenyum melihat anak-anak menjamu selera...

Masing-masing tengah layan burger, tapi Rafiq tu...asyik lah termenung nak habiskan separuh burger tu...memang tak kuat makan, tapi..kalau mee goreng..sepinggan penuh habis...


Budak kecik ni...dengan air gas memang tak boleh dipisahkan, burger langsung dia tak usik..secawan air gas dia habiskan.

Firdaus, semangat menjamu selera....

Angah, sedang kepedasan, yerlah...nak juga letak sos cili...mulalah berair mata sambil makan burger....


Ini pula gambar-gambar sewaktu jam berdetik 12 tengah malam.....menandakan bermulanya Tahun Baru Cina. Gambar ni diambil dari dalam bilik ibu, jiran chinese membakar mercun. Idzham yang tengah lena tidur terbangun, so..ayah pun ajak la idzham tengok bunga api melalui jendela bilik...Balqis....steady jer tidur tak terjaga pun...




Tiada ulasan: