Rabu, 17 November 2010

Kenny Rogers after 9 years ;)

17 November 2010-Rabu

Lamakan 9 tahun tu....kira lebih kurang 9 tahun lah kami tak makan di Kenny Rogers. Dulu-dulu memang agak keraplah makan kat situ, tapi setelah pindah ke Kuala Lumpur, kami dah tak menjejakkan kaki lagi kat situ, sebab apa ntah....then weekend baru ni ayah ajak makan di situ, ayah tanya nk makan yang kat mana..TESCO ke MAHKOTA PARADE..? Hmmmmmmm...ibu kata Mahkota la...dah lama sungguh tak pergi, lalu banyak kali, boleh dikatakan every weekend lalu situ, nak-nak pulak selepas renovation, mesti dah banyak berubah.

Jadi petang tu, pergilah....dengan confidentnya pergi tuju terus tempat yang rasanya dulu situlah Kenny Rogers....aik..tak der..ker dah hilang ingatan jap....gi cari peta jap...ohhhhhh...dah tukar laaaaaa..(yer ker tukar....sambil garu kepala nih..atau memang kat situ tempatnya...????),,ok lah pergi lah...hmm..dah lain susun aturnya, nak ordernya pun dah lain..dulu oder kat kaunter, la ni ada waiter datang ambil order, dan pilih punya pilih, ambil yang Family Set....

Misi menjejaki Kenny Roger





Masing-masing dengan air minuman



Family Set meal

Budak comel yang suka makan nasi dan ayamnya

Terpaksa mencropkan gambar ni, tak kasi nampak muka ibu..maluuuussss

Budak kecik yang suka makan nasi dan minum air


Time ni ayam belum sampai..:)

Apa-apa pun..thanks ayah sebab bawa ibu dan anak-anak makan....walaupun weekend baru ni selepas ayah balik dari Batam hari jumaat, sabtu dan ahad tu dipenuhi dengan pelbagai aktiviti dan meeting yang perlu ayah hadiri, namun ayah masih sempat mencuri masa untuk bawa kami makan-makan luar...dan balik jer dari jalan-jalan di Mahkota ni, pukul 7 :30 malam, pukul 8:00 malam ayah perlu pula menghadiri satu majlis........huhuhuhu...kasihan ayah..penat...tak der masa rehat pun.....

Selasa, 9 November 2010

Iyaammmmmm......rambut sudah panjang

9 November 2010 - Selasa

Gambar tak berapa terang..snap guna hp jer


Idzham....rambut dia kalau panjang skit mulalah nampak kerintingnya...dah la kaler rambut dia perang..kerinting. Heheheh...lawak lak muka dia....aaaaaaaaaaaa.....baru teringat..sudah berapa kali orang tanya...ni anak arab mana atau ni anak mat salleh mana. Ada sekali tu kan pergi klinik, waktu tunggu giliran tu, staff klinik tu kata, handsome nya lah ....macam anak orang Arab...ker ibunya salah ambil ni masa kt spital.....amboiiiiiii........sampai macam tu sekali.....heheheh.....manalah boleh silap ambil lak....ish..ish..ish....apa pun mana-mana pergi ramai yg kata idzham ni anak arab lah..bla..bla..bla.....senyum jerlah ibu dengan ayah......

Rabu, 3 November 2010

HAPPY BIRTHDAY AYAH

3 NOVEMBER 2010 - RABU

2 November 2010 bersamaan dengan hari selasa, genaplah umur ayah yang ke 30++ tahun....heheheh......SELAMAT HARI LAHIR AYAH, SEMOGA AYAH DIPANJANGKAN USIA, DIBERIKAN KESIHATAN YANG BAIK, DILIMPAHI DENGAN KEBAHAGIAAN, DIBERKATI ALLAH SELALU DAN SEMOGA KASIH SAYANG AYAH AKAN KEKAL BERSAMA KELUARGA KITA SEHINGGA KE AKHIRAT.......KAMI SAYANG SANGAT-SANGAT AYAH.

Hari lahir ayah semalam, walaupun tak dibuat apa-apa sambutan kat rumah, tapi ayah diraikan di office ayah oleh staff-staff ayah..thanks yer you all....Ayah telah dihadiahkan dengan sehelai kemeja bewarna biru....heheheh....tengok staff ayah pun tahu ayah suka kaler apa.....mana tidaknya baju kerja ayah banyak yang kaler biru.....dan lagi ayah juga telah dihadiahkan dengan sebiji kek...thanks sangat-sangat.....

Ramai rupanya rakan ayah yang wish happy birthday kat ayah, kalau kt wall FB tu jangan cakaplah.....sampai tengah malam tadi hanphone ayah tak putus-putus menerima kiriman sms untuk wish happy birthday......waaaaaaaa....ini yang ibu jeles ni..yang call semata-mata nk wish pun ada......;).

Firdaus, anak ibu yang sulung siap buat kad ucapan sendiri untuk ayah..anak ibu yang seorang ni memang kreatif.....thanks yer along/abang.

Hadiah dari ibu...????...huhuhhu..sorry ayah, ibu lom beli apa-apa untuk ayah...nanti yer..kira hadiah tertunggak lah nanti......

OK....apa pun ibu harap ayah akan terus menjadi suami dan ayah yang terbaik untuk isteri dan juga anak-anak ayah. Selama ini memang ayah telah pun menjadi suami dan ayah yang terbaik. Ibu bangga memiliki ayah sebagai suami yang bertanggungjawab dan amat-amat penyayang dan romantik...dan juga anak-anak ibu bangga mempunyai ayah yang bertanggungjawab dan penyayang.....ketahuilah ayah, ibu dan anak-anak sangat menyayangi ayah dan sentiasa mendoakan agar ayah dikurniakan kesihatan yang yang baik. Kami sayang ayah....

Isnin, 1 November 2010

RINDUNYA...........


Gambar di ambil dari Pakcik Google
1 November 2010 - Isnin

Apa yang rindu tu...rindu kat siapa...??????????.....kalau ayah baca nih...mesti ayah jeles ni....;))
Tak ada apalah ayah, ibu rindu kan kerja-kerja kraftangan...rindu sangat nak buat sulam reben dan decoupage, rindu sangat nak buat dress balqis dan rindu nak jahit bermacam-macam kraf.....Ibu sekadar menjeling jer blog-blog yang paparkan topik kraf ni, tapi ibu tak berani nak masuk...sebab ibu rasa tension nanti, nak buat tapi tak ada masa. Rasa nak menjerit jer.....nak lepaskan rasa geram sebab tak dapat buat.

Adalah beberapa barangan yang ibu kumpulkan untuk buat decoupage, reben-reben, renda, dan manik duduk terperap dalam kotak tu..sesekali bila rindu tu, ibu buka kotak tu..belek-belek reben dan renda yang cantik tu, belek-belek kain, belek-belek brg-brg decoupage. Lama tinggalkan nanti hilang pulak skill yang tak berapa nak ada ni.........

Bila agaknya ibu dapat melepaskan rasa rindu tu yerrr........................hmmmmmmm.........ayah kata nanti bila balqis dah 2 tahun mungkin ibu akan rasa banyak masa dan boleh buat apa yang ibu suka......ya ker.....tak tahulah....atau waktu itu ibu sibuk pulak dengan study ibu....haaaaaaaaaaa?????? studyyyyyyy...? yerrr.......studyyyy.......kengkonon nak further study, nak ambil master...tapi belum taulah nak ambil bidang apa....Ayah sering beri ibu galakan untuk ibu sambugn study ni..tapi..ibu,,,masih berkira-kira...campur tolak bahagi.....darab......takut otak ibu ni dah berkarat....heheheheh

Nenek dan Atuk pun beri galakan untuk ibu sambung belajar, ayah kata, senang nanti kalau ibu nak kerja, ibu ada kelebihan.....nanti kalau rajin sambung lak PhD....tak mungkin rasanya cukuplah ayah seorang bergelar Doktor..(kan bagus kalau Doktor tu mcm gelaran Datuk...otomatik isteri dapat Datin......, so kalau suami dpt doktor, otomatik isteri dapat Doktor..hahahahahah), kalau ayah baca ni mesti ayah geleng kepala..tak habis-habis dengan ayat ni....;))