Jumaat, 24 Disember 2010

Konvo - We Were Rushing

24 December 2010 - Jumaat


Entry kali ni masih lagi berkisar tentang foto-foto yg baru sahaja diupload masuk.....

Kisahnya disebalik Majlis Konvo ayah.....


Ini ketika baru sampai...lihatlah wajah anak-anak ibu..semua baru bangun tidur..apa tidaknya bangun pukul 3 pagi dan bertolak pukul 4 pagi..so....semua ZZZZZzzzzzz dalam keretalah, Ayah drive dari Melaka hingga ke Shah Alam.





Gambar ini ketika awal pagi, sebelum masuk ke Dewan...ayah kata.." Saya budak gemuk..." hahahahhah...... tulung... tulungg..... ayahhh.. bukan ibu yg cakap yer... statement ni keluar dari mulut ayah..... hahahha.



Ketika menunggu ayah, puas ibu melayan Balqis




Ketika ayah menunggu di dalam Dewan untuk penyampaian Ijazah oleh DYMM Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, ayah mendapat panggilan dari boss ayah (sesiapa yang tau kerja ayah..mesti kenal dengan boss ayah ni....:)), mengatakan meeting akan dibuat pada pukul 3 petang di Melaka. Walaubagaimana pun ayah telah memaklumkan bhw ayah mungkin sampai agak lewat memandangkan ayah sedang menghadiri majlis konvo.

Ayah keluar dari Dewan sahaja, kelam kabut ayah cari ibu dan anak-anak, di mana ketika itu Balqis dan Idzham baru bangun tidur dan Balqis sedang mengamuk memandangkan tak cukup tidur. Dalam suasana kelam kabut tu, sempatlah ibu dan anak-anak hadiahkan sejambak bunga dan sempat la ambil gambar dalam keadaan yang nak cepat.

Inilah gambar yang diambil dalam keadaan kelam kabut. Tengoklah Balqis sedang menangis, dan idzham pulak sedang mamai..baru bangun tidur.



Selesai bergambar ni, ayah tak sempat pun hadiri jamuan untuk pelajar PhD. ayah terus memulangkan robe dan terus kami balik. On the way tu, singgah McD..drive thru untuk beli makanan dan makan dalam kereta. Sepanjang perjalanan tu, laju jugalah ayah bawa kereta.... sampai jer rumah, ayah turun kereta, ambil kot, ambil kunci kereta dan terus bergegas ke office... phewwwwwww..... kasihan ayah......


Tiada ulasan: