Rabu, 28 April 2010

Balqis - My Little Princess

28 April 2010 - Rabu

Amerra Balqis, bergaya dengan dress yang baru siap ibu jahit. Comel sungguh anak ibu, (yerlah...sapa lagi nak puji kalau tak ibu..heheh) walaupun nampak agak comot sikit, mananya..tangan balqis asyik nak masuk dalam mulut jer...sib baik bukan kaki..kalau tak....nak beradik lagi ker pulak......issshhh...tak maulah dah...






Merry-go-round Dress

28 April 2010 - Rabu

Yessss....hahaha...aduiii....seumur hidup ibu tak pernah memotong, menjahit dress..paling tinggi pun ibu pernah menjahit baju kurung, langsir...(jap....pikir..rasanya itu jer lah...)
Yerlah...nenek...memang susah nak percaya kalau ibu katakan yang ibu ni berjaya hasilkan baju kurung ke, langsir ker.....sebab apa..ibu ni memang keras tangan dari kecik lagi. Tak adanya minat nak jahit menjahit, kraf-kraf bagai ni..lainlah Mak Uda..pergi belajar lagi. Ibu jahit baju kurung pun....nenek yang ajar sikit-sikit. Dress apatah lagi lah......langsung tak pernah.

Bila dah dikurniakan Princess ni, mulalah ibu excited nak jahit dress untuk dia. Pulak tu, ibu banyak terjumpa blog-blog yang memaparkan dress untuk baby girl yang cantik-cantik...ada tutorial lagi....Ibu banyak merujuk blog-blog menjahit seperti yang ibu listkan di sebelah kanan bawah blog ini. Banyak sungguh panduan dan tips yang diberikan..beserta contoh-contoh dress yang memang memberi semangat dan inspirasi untuk ibu menjahit sendiri.
Kali ini, ibu buat dress yang di namakan Merry-go-round....tapiiiiiiiiii...disebabkan salah memotong kain dan mengukur kain untuk skirt yang sepaptutnya lagi beralun , jadi hasilnya tak berapa cantik, tak berapa nak circle dan tak berapa nak beralun...nanti ibu nak buat lagi....mungkin next dress..ibu akan buat 2 layer pulak..seperti Merry-go-round dress yang sebenarnya.....macam ini...
Gambar ini ibu ambil dari blog yang selalu ibu jadikan panduan dalam menjahit dress
thanks to MAYA



Ini pulak versi ibu...hahaha..jauh panggang dari api kan..???

Tak per..lepas ni ibu nak jahit seperti di website MAYA


Balqis bergaya bersama dress barunya, dan juga salah satu headband yang ibu hasilkan.

Kena sengetkan kepala sikit yer... :)


Macam-macam

28 April 2010 - Rabu

Mavam-macam anak-anak ibu ni....nampak jer ibu pegang camera mulalah...
tak mo byk komen lah.....tengok jerlah aksi memasing :)


























Idzham, budak petah...

28 April 2010-Rabu

Inilah dia budak petah....Kalau ikut sebutan dia.."Ameyul Iyyam"...mulut dia, macam budak umur 5-6 tahun kalau bercakap. Ramai yang tak sangka umur dia 3 tahun....



Santai bersama ayah dan Balqis

28 April 2010 -Rabu

Balqis sedang bergurau bersama ayah...di petang ahad lepas.....



Sedang tepuk amai-amai, bila ayah nyanyikan lagu tu..