Selasa, 20 Julai 2010

Basikal..OOOooooohhhh Basikal.....

Basikal Idzham

20 July 2010 - Selasa

Inilah basikal hero-hero ibu dan ayah.....3 buah basikal baru di repair dan satu basikal tu...idzham punya...adalah basikal baru...ayah belikan untuk idzham..basikal lama...dah tk boleh di repair..ehhhh...boleh...tp..tak berbaloi..baik beli baru.
So..ayah sendiri bawa idzham gi kedai basikal dan pilih basikal mana yang dia nak...Thanks ayah......(wakil idzham...;)

Bersua Kembali...

20 July 2010 - Selasa

Salam buat follower dan juga pengunjung blog Idaman Family ini. Heheheh...ada ker yang hari-hari jenguk. Agak-agak ada tak yang tertanya-tanya kenapalah blog ini tidak berupdate...selalunya paling tidak pun seminggu sekali pasti ada cerita terbaru.

Bukan apa....28 hb June lalu, bibik sudah pulang ke indonesia sana. Jadi, ibu terpaksalah jadi bibik, jadi ibu, jadi isteri dan segala-galanyalah. Ditambah pula Balqis yang asyik nak berkepit jer dengan ibu, susahlah untuk ibu melakukan kerja-kerja rumah dan yang paling berat ibu rasakan ialah sewaktu memasak. Sebab itu, pukul 7:45am, bila Balqis mula tidur semula...cepat-cepat ibu masak...kekadang sarapan pun sambil berdiri memasak.....tapi................ibu sangat-sangat menghargai keprihatinan ayah, walau pun sibuk ayah tetap cuba pulang awal dan membantu ibu melakukan kerja-kerja rumah atau paling tidak pun tolong jagakan Balqis. Selain itu, ayah juga sering pulang dari kerja dengan membawa makanan petang, dan juga ayah telah memberi ibu cuti masak untuk hari minggu. Alhamdulillah.......ibu dapat suami seperti ayah dan ibu berharap anak-anak bujang ibu mencontohi ayah apabila telah berumahtangga kelak.

Fuhhhhhhhhhhhh....panjang menceceh....dah lama tak menceceh, membebel di blog....
banyak cerita yang ibu nak kongsikan dan juga untuk ibu lakarkan di blog ini.....
Nantikan cerita terbaru ibu dan berita yang paling happy untuk tahun ini...tunggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.........