Isnin, 1 November 2010

RINDUNYA...........


Gambar di ambil dari Pakcik Google
1 November 2010 - Isnin

Apa yang rindu tu...rindu kat siapa...??????????.....kalau ayah baca nih...mesti ayah jeles ni....;))
Tak ada apalah ayah, ibu rindu kan kerja-kerja kraftangan...rindu sangat nak buat sulam reben dan decoupage, rindu sangat nak buat dress balqis dan rindu nak jahit bermacam-macam kraf.....Ibu sekadar menjeling jer blog-blog yang paparkan topik kraf ni, tapi ibu tak berani nak masuk...sebab ibu rasa tension nanti, nak buat tapi tak ada masa. Rasa nak menjerit jer.....nak lepaskan rasa geram sebab tak dapat buat.

Adalah beberapa barangan yang ibu kumpulkan untuk buat decoupage, reben-reben, renda, dan manik duduk terperap dalam kotak tu..sesekali bila rindu tu, ibu buka kotak tu..belek-belek reben dan renda yang cantik tu, belek-belek kain, belek-belek brg-brg decoupage. Lama tinggalkan nanti hilang pulak skill yang tak berapa nak ada ni.........

Bila agaknya ibu dapat melepaskan rasa rindu tu yerrr........................hmmmmmmm.........ayah kata nanti bila balqis dah 2 tahun mungkin ibu akan rasa banyak masa dan boleh buat apa yang ibu suka......ya ker.....tak tahulah....atau waktu itu ibu sibuk pulak dengan study ibu....haaaaaaaaaaa?????? studyyyyyyy...? yerrr.......studyyyy.......kengkonon nak further study, nak ambil master...tapi belum taulah nak ambil bidang apa....Ayah sering beri ibu galakan untuk ibu sambugn study ni..tapi..ibu,,,masih berkira-kira...campur tolak bahagi.....darab......takut otak ibu ni dah berkarat....heheheheh

Nenek dan Atuk pun beri galakan untuk ibu sambung belajar, ayah kata, senang nanti kalau ibu nak kerja, ibu ada kelebihan.....nanti kalau rajin sambung lak PhD....tak mungkin rasanya cukuplah ayah seorang bergelar Doktor..(kan bagus kalau Doktor tu mcm gelaran Datuk...otomatik isteri dapat Datin......, so kalau suami dpt doktor, otomatik isteri dapat Doktor..hahahahahah), kalau ayah baca ni mesti ayah geleng kepala..tak habis-habis dengan ayat ni....;))