Khamis, 23 Disember 2010

Makmal Computer ke apa yer.....

23 December 2010 - Khamis

Inilah dia bilik study anak-anak yang dilengkapi dengan computer seorang sebiji....termasuklah Idzham. Kanan sekali computer idzham dan sebelahnya angah, diikuti dengan Firdaus dan Rafique. Ada sebab kenapa susunan macam tu..sebabnya, Idzham dan Rafique tak boleh duduk dekat-dekat..nanti bercakar-cakaran...

Ini pulak almari buku memasing.....kemas kannn...yerlaa...dah ibu baru kemas..kalau tak...huhuhuhu......

Ini printer, ayah pasangkan wireless..so...boleh print dari memana komputer termasuklah laptop ibu yang boleh ibu klik print dari mana-mana sekitar rumah dan printer tu akan mencetaknya....

Masih belum berkesempatan untuk jahitkan alas meja dan sekaligus buat skirt untuk tutup pemandangan yang tak berapa enak dari bawah meja tu.


Gambar ni dah lama tersimpan dalam camera, baru hari ni berkesempatan upload....terbaru..ayah belikan anak-anak seorang sebiji web-camera yang boleh diletakkan di atas monitor....senanglah ayah kalau kat office nak tengok anak-anak ayah .....

Lepas ni ayah nak pasang kabinet gantung untuk simpan buku atas meja komputer, dan di antara kabinet akan dipasang softboard.

Sambungan Jalan-jalan Melaka

23 December 2010 - Khamis

Ok ini sambungan dari entry lepas yang mana mak uda bersama family datang bercuti ke Melaka. Ada sedikit gambar ketika dalam Cruise. Heheheheh...baru hari ni berkesempatan upload masuk dalam blog......sorry yer Along.....

Ayah merangkap jurukamera, tourguide dan macam-macamlah....Thanks ayah...

Gambar-gambar yang sempat snap sewaktu dalam bot









23 December 2010 - Khamis




Lagi beberapa hari sesi persekolahan untuk tahun 2011 akan di buka. Anak-anak ibu 3 orang bersekolah. Firdaus akan ke Tahun 6 (tahun ini adalah tahun penting), angah masuk tahun 4 dan Rafique ke tahun 2. Idzham pulak 5 January ini akan memasuki usia 4 tahun...ibu dan ayah plan nak masukkan dia ke Tadika, tapi belum decide lagi tadika mana. Yerla..idzham dah mengenal huruf A-Z, boleh menulis sikit, dan sudah pandai mengira 1-10.... jadinya rasa sayang pulak kalau tidak di teruskan, ibu kat rumah tau-tau jerlah..cukuplah dengan melayan balqis.....

Persiapan persekolahan, hmmmmmmm.....satu apa pun belum buat...Baju sekolah...rasanya cukuplah beli sepasang seorang...baju-baju lama masih elok lagi..kalau beli pun beli kasut sekolah jer....beg sekolah...rasanya Rafiq jer kot....Yuran dan buku-buku sekolah next week baru bayar...30 hb ditetapkan untuk pembayaran yuran sekolah.

Tahun 2011, merupakan tahun yang agak mendebarkan untuk ibu dan ayah. Anak ibu...baru pertama kali menghadapi peperiksaan penting...Firdaus bakal menghadapi UPSR. Setakat ini, baru hantar firdaus ke tuisyen math. Untuk subjek lain...masih belum dapat lagi kat mana nk hantar. Kalau boleh biarlah sekitar sini sahaja....jauh-jauh nanti susah pulak nak hantar....