Ahad, 12 Jun 2011

Layan anak-anak di McD

Hari ini kan....ayah bangun awal pagi, then ayah kata...pagi ni kita keluar sarapan ya..seperti weekend yang sesebelum. Di sebabkan awal lagi...ayah pun sambung tidur......huhuhuhuh...terus tidur...tidur..tidur..angka sudah menunjukkan jam 12 tengahari...ibu pulak nak kejutkan ayah tak sampai hati. Sebab itu tahu ayah kepenatan...yerla malam tadi sampai rumah jam 9:15 malam, pukul 10 malam..bawa kami pergi ke rumah salah seorang saudara ayah yang buat kenduri kahwin hari semalam, tapi di sebabkan ayah masih di German tak dapatlah nak hadirkan diri. Sampai rumah pukul 12 malam....pukul 3 pagi baru ayah dapat tidur....

Awal pagi ayah bangun, ayah kata kepala mengong, mamai...apalagi ....jet lag lah tu. Mana nak sesuaikan mata dengan waktu kat sini pula, dengan 15 jam dalam flight.
Tak apalah...ibu pun terus masak untuk makan tengahari dan anak-anak pun makanlah. Lebih kurang masuk waktu Zuhur ayah bangun, lepas bersiap ayah ajak keluar makan dan tanya anak-anak nak makan apa...cepat jer la dorang jawab McD...hmmmm..bila ayah kata ok.....terus melonjak happy anak-anak ibu termasuk si Balqis yang dok ikut jer apa yang abang-abangnya buat...

Di McD.....huhuhuuh..boleh tahan ramainya orang.......sementara ibu makan. ayah melayan anak-anak di tempat permainan yang ada kat situ.....Kasihan Balqis dah lama dia tak pergi ke tempat macam tu..dia punya happy....sabar jerla...time nak balik tu dia tak mahu balik...meronta-ronta dalam dukungan ayah...tapi nasib baik bila di pujuk dia diam juga....

Waktu makanan sampai......apalah yg iyam termenung tu

Ibu dan Balqis..aikk..balqis pun termenung....
Ibu dan anak-anak...sukanya Balqis
Ayah layan anak-anak..


Sukanya Balqis dan idzham....tengoklah balqis tu...




Tiada ulasan: