Isnin, 14 Mac 2011

Balqis yang tak reti diam

14 March 2011 - Isnin

Begini bermula cerita.....sewaktu ibu dan ayah masuk ke kereta selepas bershopping di TESCO, adalah nampak pamplet VANTAGE. Tengok-tengok dan belek-belek....ibu cakap ehh...murahnya vantage ni ada sales lah. Ayah tanya, kat mana tu..? Ibu pun kata kat Semabok Perdana dia punya kedai....heheheh......terus ayah minta no phone kat situ, ayah kata nak call...ingatkan ayah memain.....rupanya ayah call betul-betul dan tanya lah kedai buka tak hari ni, dan bla..bla...bla...

Lepas tu, ayah kata.."Ok, ayah kasi RM****.** untuk belanja kat vantage"...Terkebil-kebil kejap ibu..macam tak percaya....hahahahha....adehh..macam dalam mimpi jer...Terus ayah kata " Nak ke tak nak ni....nanti offer ni ditutup, susah nak dapat"..haaaa..ibu pun apalagi.."bagai pucuk dicita, ulam mendatang".....

Hantar jer barang-barang kat umah, terus pergi ke kedai tu....bawa balqis jer...dan kebetulan lak kedai tu nama BALQIS juga....

Saksikanlah betapa lasaknya Balqis....ayah snap gambar ni...berturutan .....tengoklah aksi balqis..nasib baik balqis cuma lasak ke sana ke mari jer, tapi tak usik barang-barang dalam tu....

Cari, di manakah Balqis...ooooo..balqis di sebalik kerusi tu, ibu sednag bercakap dengan balqis...

Tu dia, balqis..ibu dapat dia

abaikan jer lah muka ibu yg tk berapa nk cun tu yer...lihat sahaja aksi balqis






Diambilnya salotape tu...





Cuba nak duduk....

Huhhhhh....penatnya saya.......duduk japlah atas barang-barang ibu ni...


Ini set vantage yang baru keluar...memang cantiklah bunganya...ibu berkenan sungguh dengan yang tengah tu...cantikkkk

Yang ini pun, yang terbaru....memang cantik sangat...bilalah pulak ibu boleh dapatkan yang ini pulak :))

Kesemua ini, pattern baru dari vantage

Hari ini ibu beli dinner set, tea set, warmer set yang boleh pusing tu, 3 in 1 casserole set, 3 in 1 oval platter, 6 in 1 air tight canister dan terus ibu jadi member lah.... :)

Apa pun terima kasih untuk ayah.....:)